Midtvejsrapporten er skrevet af Line Lerche Mørck, Charlotte Johannsen, Karina Byskov Kristensen, David Roberto Andreasen og Christian Christrup Kjeldsen og udgivet af KULT (Konsortiet for forskning i Ungdomsliv, Læreprocesser og Transition) og DPU, Aarhus Universitet. Rapporten er første publikation og er en del af det igangværende udviklingsarbejde, hvor SPUK i samarbejde med fire produktionsskoler arbejder for at udvikle nye former for partnerskaber. Midtvejsrapporten stiller skarpt på, hvem de udsatte unge, som er med i partnerskabsprojektet, er, og hvilken betydning de meget forskellige partnerskaber har for forskellige udsatte unge.
Læs mere om midtvejsvejsrapporten her eller find rapporten direkte her.
0 Comments
SPUK har udgivet en række bøger på det socialpædagogiske område. Flere kan købes her på hjemmesiden, eller de kan downloades i lighed med en række andre SPUK-udgivelser. Herunder kan du finde inspiration til en del af SPUK's bøger.
Bøger, der kan bestilles via hjemmesiden: Kontaktpersonhåndbogen - En vejledning til kontaktpersoner og samtidig inspiration til socialt og pædagogisk arbejde med udsatte unge i almindelighed. Bestil eller download den som pdf-fil her. 'Vilde piger, virksomme veje' - En erfaringsopsamling skrevet på baggrund af det treårige udviklingsprojekt 'Piger og Døgn'. I bogen finder du både viden om baggrunden for projektet og om de afprøvede værktøjer og metoder i arbejdet med de unge piger på forskellige døgninstitutioner. Bestil bogen her. 'Fortællinger fra Gaden' - En af SPUK's nyeste udgivelser. Bogen er resultatet af et formidlingsprojekt for unge mænd, der er vokset op i boligområder præget af bander, vold og radikalisering, og havde til hensigt at give unge en stemme i den offentlige debat. Bestil bogen her. Bøger, der kan downloades eller hentes som app: 'Det gode efterværn' - 10 unge mennesker fortæller om deres gode erfaringer med at få hjælp i overgangen til at blive voksen. Bogen kan bestilles i en trykt udgave eller downloades på Socialstyrelsens hjemmeside. 'Den sorte bog' - En lommebog for gadeplansmedarbejdere, hvori du kan få faglig inspiration og information om love, regler, de unges rettigheder mm. Bogen kan downloades her eller du kan hente den som app på App Store eller Google Play. Under fanebladet 'Udgivelser' finder du en samlet liste over alle SPUK's udgivelser. Der var god stemning, sommervejr og masser af mennesker på dette års Folkemøde. SPUK deltog i år i 2 arrangementer, henholdsvis torsdag og fredag.
Der er efterspørgsel på Børnekatalogets praksiskurser 'Systematik i sagsbehandlingen', og de fleste kurser for 2015 er allerede booket.
På vegne af Realdania, Bikubenfonden, Helsefonden og Københavns Kommune har SPUK i perioden oktober 2014 til februar 2015 gennemført en Foranalyse vedr. indsatser ift. unge med hjemløseproblematikker.
Resultaterne af foranalysen kan læses i Review: Indsatser i forhold til unge med hjemløseproblematikker, SPUK December 2014 og i Opsamlende notat: Forslag til pejlemærker og indsatsområder - Unge ramt af hjemløshed, SPUK Februar 2015. Læs mere om projektet her. Tidligere studentermedarbejder i SPUK, Sharifa Andersen cand.scient.soc., har skrevet specialet Hjemløshed blandt unge - et kvalitativt studie af unges oplevelser med og håndtering af hjemløshed. Gennem kvalitative interviews belyses de unges forskelligartede veje ind i hjemløshed, hvordan de unge oplever mødet med velfærdssystemet samt de unges individuelle håndtering af deres udsatte position. Specialet kan læses og downloades her. SPUK har netop afsluttet formidlingsprojektet Fortællinger fra Gaden, hvor 15 unge mænd fra 18 til 31 år har deltaget i et kompetenceforløb. De unge har forskellig etnisk, social og uddannelsesmæssig baggrund og kommer primært fra Blågårds Plads, Tingbjerg og Urbanplanen i hovedstadsområdet. Fælles for dem er, at de har noget på hjerte og mener, at deres personlige fortællinger fra mødet med samfundets indsatser, initiativer og institutioner kan være med til at kvalificere det kriminalpræventive og sociale arbejde...
Køb bogen her og læs mere om foreningen Gadefortællinger her. Foranalysen er første fase i dette arbejde. Foranalysen består af indsamling af eksisterende viden om målgruppen med særligt fokus på indsatser – både nationalt og internationalt – samt en interessentanalyse, hvor væsentlige interessenter på området bliver inviteret til at bidrage til det samlede overblik over kloge greb og ømme tæer på området. Interessenterne kan være unge, forskere, eksperter og aktører indenfor eksisterende hjemløse og/eller indsatser for unge, der kan komme med vigtige pejlemærker i forhold til den kommende strategi på området unge hjemløse.
Det er ambitionen, at Fjordskolens lærere og pædagoger gennem metodeudviklingsprojekter skal deltage mere aktivt i indsatsen for at styrke fastholdelsen af børnene i almensystemet og/eller styrkelse af inklusionen i almenområdets skoler...
Nyt projekt skal udvikle partnerskaber mellem produktionsskoler, virksomheder og civilsamfund.
Unge, der ikke er klar til at gennemføre en krævende ungdomsuddannelse, har brug for at blive modnet og få erfaringer med at arbejde. Hvis de skal tro på, at de godt kan klare en uddannelse, skal de opleve respekt fra det omgivende samfund og mærke at deres indsats gør en forskel for andre. Det skal et nyt projekt hjælpe med til. Projektet bliver gennemført af fire produktionsskoler i Esbjerg, Aarhus, Randers og København i et samarbejde med SPUK. Se mere på partnerskabsprojektets egen hjemmeside her ... Bogen er målrettet gadeplansmedarbejdere, ungerådgivere, opsøgende medarbejdere, klubmedarbejdere eller medarbejdere på beslægtede områder, som arbejder med børn og unge i København. En lommebog medarbejdere kan have med sig på gaden eller som applikation til din Smartphone eller tablet.
|